Tanzmesse 2022

JC Copenhagen er af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst udvalgt til at være operatør på den danske del af Statens Kunstfonds internationale satsning på dans på Tanzmesse, som er en lukket fagmesse for dans og koreografi, der foregår hver andet år i Düsseldorf i Tyskland.

Tanzmesse finder sted næste gang 31. august – 3. september 2022, og fungerer som markedsplads, netværks- og festivalplatform, hvor dansekompagnier, agenturer og nationale repræsentationer er til stede, og stedet bliver besøgt af festivalarrangører, opkøber og andre professionelle inden for feltet.

Jens Christian Jensen vil stå for den praktiske del af aktiviteterne på den danske fælles stand og også være til stede på standen sammen med de danske deltagere. Det er Projektstøtteudvalget for Scenekunst, der udvælger de endelige deltagere på standen.

Tilmelding til deltagelse på standen samt materiale til præsentationskatalog
Som tidligere år vil der være tilmelding til den fælles stand – fristen for at søge bliver udmeldt senere.

Præsentationskatalog
Kunstfonden producerer et præsentationskatalog med koreografer og kompagnier i Danmark for at promovere dansk dans over for udlandet. Katalogen vil blive brugt på Tanzmesse i Düsseldorf samt i andre forbindelser, f.eks. på CINARS i Montreal i Canada i november 2022.

Præsentationskatalog fra 2020

Kataloget vil på linje med tidligere år give mulighed for et dobbeltopslag til hver kompagni/koreograf og vil som noget nyt desuden indeholde afsnit med oplistning af faciliterende muligheder, scener/venues, festivaler og residencies i Danmark.

Hvis du er koreograf, eller I er et dansekompagni, som har modtaget produktionsstøtte fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst inden for de sidste 3 år, kan I komme med i kataloget. Det er ikke et krav, at koreografen eller kompagniet selv er til stede på Tanzmesse. Der vil tilgå miljøet informationer om kataloget i foråret 2022.
Her kan du se kataloget, der blev produceret med ikke trykt i 2020 (Tanzmesse 2020 blev aflyst på grund af corona)

Egen stand på Tanzmesse
Kompagnier, grupper og koreografer, der ønsker egen stand på Tanzmesse skal booke og betale via Tanzmesse hjemmeside. Såfremt man ønsker at have sin stand i nærheden af den danske fælles stand på Agora, kan dette med fordel koordinere med såvel Tanzmesse som med Jens Christian Jensen. Selv om man ikke er med på den danske fælles stand kan man godt være med i præsentationskataloget.

Den danske stand på Tanzmesse i 2018

Nye tiltag på Tanzmesses i 2022
Den kommende udgange af Tanzmesse vil fokusere primært på netværk og udveksling af viden. Rammen for Tanzmesse vil bestå af 3 ting: Agora, Talk & Connect og Performance programmet.
Agora – som stadig vil være udstillingsområde – vil i 2022 få et mere åbent og inspirerende design; Talk & Connect vil facilitere videndeling og diskussioner blandt danse-professionelle og så endelig performace programmet.

Performance programmet – samt indsendelse af forslag
Performance programmet vil bestå af flere forskellige muligheder:

  • Værker eller forestillinger på fast scene, der enten har haft eller vil have premiere efter ansøgningsdeadline.
  • Outdoor / sitespecific værk, der tilpasses et sted i Düsseldorf.
  • Digitalt / interaktivt værk, som er en streamet video.
  • Open studios, som enten kan være et work-in-progress eller en ready-to-tour produktion.
  • Pitching, som enten kan være en produktion eller et projekt, som man ønsker at præsentere for et professionelt publikum.Tanzmesse arrangerer zoom-info-sessions omkring ansøgning til performance programmet 2. og 9. november, hvor alle kan deltage.

    Læs mere her på Tanzmesses egen hjemmeside om de enkelte muligheder.

For at indsende et forslag til performance programmet, skal man være tilmeldt en stand, og hvis man ønsker at være til stede på den danske fællesstand, skal man kontakte Jens Christian Jensen, der vil invitere ind til at man kan sende forslaget som deltager på standen. Der er et gebyr på 25 EUR + 7 % moms (i alt ca. 200 DKK) for hvert forslag, man sender ind. Dette gebyr skal man selv betale. Der er deadline for indsendelse af forslag til Tanzmesse den 15. november 2021.
Sørg for at have sikret adgang til at indsende samt gjort dig bekendt med proceduren i god tid inden deadline 15. november.

Tanzmesse forventer at give svar på ansøgningerne i januar 2022. Såfremt man bliver udvalgt, vil der være mulighed for at søge Statens Kunstfond om midler til præsentationen.

Læs her i Tanzmesses informationsguide, hvor de forskellige elementer er beskrevet.

Læs mere om Tanzmesse på deres egen hjemmeside her.

Læs mere om Tanzmesse og generelt om det internationale arbejde på scenekunstområdet, som Statens Kunstfond satser på i den forbindelse på deres hjemmeside.

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte Jens Christian Jensen på jc@jc-copenhagen.dk, telefon 30 53 10 35.

Læs mere her om Tanzmesse 2014-20 samt se tidligere års præsentationskataloger

Denne side vil blive opdateret løbende – sidste opdatering var 22. oktober 2021.