Tanzmesse 2024

JC Copenhagen er af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst udvalgt til at være projektleder og operatør på den danske del af Kunstfondens internationale satsning for dans på Tanzmesse, som er en lukket fagmesse for dans og koreografi, der foregår hvert andet år i Düsseldorf i Tyskland.

Tanzmesse finder sted næste gang 28. – 31. august 2024 og fungerer som markedsplads, netværks- og festivalplatform, hvor dansekompagnier, agenturer og nationale repræsentanter er til stede, og stedet bliver besøgt af festivalarrangører, opkøbere og andre professionelle inden for feltet.

JC Copenhagen og Jens Christian Jensen vil stå for den praktiske del af aktiviteterne på den danske fælles stand samt også være til stede på standen sammen med de danske deltagere. Det er Projektstøtteudvalget for Scenekunst, der udvælger de endelige deltagere på standen.

Tilmelding til deltagelse på Tanzmesse samt materiale til digital præsentation

Der var frist for tilmelding til deltagelse på den danske stand torsdag den 22. februar 2024.  Såfremt man ønsker at deltage på Tanzmesse, kan man tilmelde sig via deres egen hjemmeside. 

Digital præsentation

Der vil blive samlet materiale til digital præsentation af kompagnier og koreografer i Danmark for at promovere dansk dans over for udlandet. Der vil blive produceret flyers med QR-kode, som medbringes på standen. Der vil også være et afsnit med oplistning af faciliterende muligheder, scener/venues, festivaler og residencies i Danmark. Der vil komme nærmere detaljer om dette senere samt link til denne side.

Det er Studio Claus Due, der har stået for layout af bannere på standen samt collage til den digitale præsentation (her over).

Egen stand på Tanzmesse

Kompagnier, grupper og koreografer, der ønsker egen stand på Tanzmesse skal booke og betale via Tanzmesses hjemmeside. Såfremt man ønsker at have sin stand i nærheden af den danske fælles stand på Agora, kan dette med fordel koordineres med såvel Tanzmesse som med Jens Christian Jensen.

Nye tiltag på Tanzmesse – nyt messested

Allerede i 2022 havde man besluttet at lave en anden stand-opbygning uden de tidligere høje paneler til adskillelse af stande, hvilket bevirkede, at lydniveauet i NRW Forum blev ekstremt. Til Tanzmesse i 2024 har man besluttet at have messestandende (Agora) et andet sted, nemlig lige bag Hovedbanegården i Düsseldorf. Ved det valg, bringer man også de forskellige steder med aktiviteter tættere på hinanden – nemlig Agora og Tanzhaus NRW, hvilket kan ses på illustrationen herunder

Ud over messeområdet Agora, vil der igen i 2024 være Talk & Connect samt Performance programmet med Tanzhaus NRW som samlingspunkt og netværkssted.

Performance programmet

Performance programmet på Tanzmesse vil bestå af flere forskellige muligheder:

  • Fuld-længde forestillinger på scene, site specific eller digitalt. Dette inkluderer værker tiltænkt intergenerationelt eller ungt publikum.
  • Open Studios: kort fysisk kunstnerisk præsentation efterfulgt af Q&A.
  • Insight: Pitching med media-baseret præsentation for at dele produktionsmetoder, projektideer, networks, samarbejder og andre muligheder i dansefeltet.

Der var frist for indsendelse af forslag 15. september 2023. Tanzmesse står for udvægelse af forestillinger, open studie og pitch – og programmet offentliggøres til maj 2024.

Læs mere om Tanzmesse på deres egen hjemmeside her. 

Læs mere om Tanzmesse og generelt om det internationale arbejde på scenekunstområdet, som Statens Kunstfond satser på i den forbindelse på deres hjemmeside.

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte Jens Christian Jensen på jc (at) jc-copenhagen.dk, telefon 30 53 10 35.

Læs mere her om Tanzmesse 2014-2022 samt se tidligere års præsentationskataloger.

Denne siden bliver opdateret løbende – sidste opdatering var 13. juli 2024.