Tanzmesse 2024

JC Copenhagen er af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst udvalgt til at være projektleder og operatør på den danske del af Kunstfondens internationale satsning for dans på Tanzmesse, som er en lukket fagmesse for dans og koreografi, der foregår hvert andet år i Düsseldorf i Tyskland.

Tanzmesse finder sted næste gang 28. – 31. august 2024 og fungerer som markedsplads, netværks- og festivalplatform, hvor dansekompagnier, agenturer og nationale repræsentanter er til stede, og stedet bliver besøgt af festivalarrangører, opkøbere og andre professionelle inden for feltet.

JC Copenhagen og Jens Christian Jensen vil stå for den praktiske del af aktiviteterne på den danske fælles stand samt også være til stede på standen sammen med de danske deltagere. Det er Projektstøtteudvalget for Scenekunst, der udvælger de endelige deltagere på standen.

Tilmelding til deltagelse på standen samt materiale til digital præsentation

Som tidligere vil der være muligt at ansøge om at deltage på den fælles danske stand – fristen for at søge er 15. december 2023. Der vil komme mere information om dette senere.

Digital præsentation

Der vil blive samlet materiale til digital præsentation af kompagnier og koreografer i Danmark for at promovere dansk dans over for udlandet. Der vil blive produceret flyers med QR-kode, som medbringes på standen. Der vil også være et afsnit med oplistning af faciliterende muligheder, scener/venues, festivaler og residencies i Danmark. Der vil komme nærmere detaljer om dette senere.

Selv om man ikke er med på Tanzmesse eller er en del af den danske fællesstand, kan man godt være med i den digitale præsentation.

Egen stand på Tanzmesse

Kompagnier, grupper og koreografer, der ønsker egen stand på Tanzmesse skal booke og betale via Tanzmesses hjemmeside. Såfremt man ønsker at have sin stand i nærheden af den danske fælles stand på Agora, kan dette med fordel koordineres med såvel Tanzmesse som med Jens Christian Jensen.

Nye tiltag på Tanzmesse – nyt messested

Allerede i 2022 havde man besluttet at lave en anden stand-opbygning uden de tidligere høje paneler til adskillelse af stande, hvilket bevirkede, at lydniveauet i NRW Forum blev ekstremt. Til Tanzmesse i 2024 har man besluttet at have messestandende (Agora) et andet sted, nemlig lige bag Hovedbanegården i Düsseldorf. Ved det valg, bringer man også de forskellige steder med aktiviteter tættere på hinanden – nemlig Agora og Tanzhaus NRW, hvilket kan ses på illustrationen herunder

Ud over messeområdet Agora, vil der igen i 2024 være Talk & Connect samt Performance programmet med Tanzhaus NRW som samlingspunkt og netværkssted.

Performance programmet – samt indsendelse af forslag

Performance programmet vil bestå af flere forskellige muligheder:

  • Fuld-længde forestillinger på scene, site specific eller digitalt. Dette inkluderer værker tiltænkt intergenerationelt eller ungt publikum.
  • Open Studios: kort fysisk kunstnerisk præsentation efterfulgt af Q&A.
  • Insight: Pitching med media-baseret præsentation for at dele produktionsmetoder, projektideer, networks, samarbejder og andre muligheder i dansefeltet.

Tanzmesse arrangerer flere zoom-info-sessions omkring ansøgning til performance programmet ( i august og september 2023).

Læs mere her på Tanzmesses egen hjemmeside om de enkelte muligheder – samt tider for info-zoom-møder.

For at indsende et forslag til performance programmet, skal man være tilmeldt en stand, og hvis man ønsker at være til stede på den danske fællesstand, skal man kontakte Jens Christian Jensen, der vil invitere ind til at man kan sende forslaget som deltager på standen. Der er et gebyr på 25 EUR + 7 % moms (i alt ca. 200 DKK). Dette gebyr skal man selv betale. Tanzmesse anbefaler, at man kun indsender ét forslag pr kompagni/koreograf.

Der er deadline for indsendelse af forslag til Tanzmesse den 15. september 2023. Sørg for at have sikret adgang til at indsende samt gjort dig bekendt med proceduren i god tid inden deadline 15. september.
Læs her om open call samt processen med ansøgning.

Tanzmesse forventer at give svar på ansøgningerne ultimo 2023. Såfremt man bliver udvalgt, vil der være mulighed for at søge Statens Kunstfond om midler til præsentationen.

Læs mere om Tanzmesse på deres egen hjemmeside her. 

Læs mere om Tanzmesse og generelt om det internationale arbejde på scenekunstområdet, som Statens Kunstfond satser på i den forbindelse på deres hjemmeside.

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte Jens Christian Jensen på jc (at) jc-copenhagen.dk, telefon 30 53 10 35.

Læs mere her om Tanzmesse 2014-2022 samt se tidligere års præsentationskataloger.

Denne siden bliver opdateret løbende – sidste opdatering var 18. august 2023.