Projekter

Nordic Circle of Artistic Management 2016-18

Under sin ansættelse i Projektcentret i Dansehallerne (2011-2018) var Jens Christian Jensen sammen med en række nordiske samarbejdspartnere initiativtager til det nordiske mentor- og workshopprogram for producenter og selvproducerende koreografer, Nordic Circle of Artistic Management med støtte fra bl.a. Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt samt Statens Kunstfond. Projektet udsprang af keðja’s Mentoring Scheeme samt et nordisk/baltisk producentnetværk, som SITE Sweden og Projektcentret i Dansehallerne havde i 2012-13.

De 5 partnere i projektet Nordic Circle var SITE Sweden (projektledere), Dance Atelier Island, Danse- og teatersentrum Norge, Arts Management Helsinki samt Projektcentret i Dansehallerne.

Programmet bestod af 2 cyklusser af hver et års varighed med mentorprogram, hvor mentees via open call ansøgte, og de 5 partnere udvalgte 8 mentees og matchede dem med en mentor fra et andet nordisk land. Hvert år blev påbegyndt og afsluttet med 1 1/2 døgn på et kursussted på en stockholmsk skærgårdsø, hvor alle 8 mentees, mentorer og partnere deltog, og en svensk coach stod for afvikling og undervisning. Der blev på den måde et samlet kollektivt afsæt for et års mentoring samt efterfølgende afslutning, erfaringsudveksling og evaluering.


De 8 mentee/mentor-par i 2016-17 var følgende:

Anna Karlander (SE) – Marinella Jaskari (FI)
Josefin Lindberg (SE) – Sanna Myllylahti (FI)
Jarkko Partanen (FI) – Hooman Sharifi (NO)
Katri Kekäläinen (FI) – Gunn Hernes (NO)
Marie Schulz (DK) – Kirre Arneberg (NO)
Eva Steen Nordhagen (DK) – Magnus Nordberg (SE)
Katrín Gunnarsdóttir (IS) – Peter Svenzon (SE)
Magnus Eide Myhr (NO) – Lene Bang (DK)


De 8 mentee/mentor-par i 2017-18 var følgende:

Steinunn Ketilsdottir (IS) – Susanne Danig (DK)
Tone Martine Kittelsen (NO) – Eva Broberg (SE)
Sonya Lindfors (FI) – Melika Melouani Melani (SE)
Carlos Calvo (DK) – Pirjetta Mulari (FI)
Maiken Bruun Aamodt (DK) – Annika Ostwald (NO/SE)
Anna Cederberg (SE) – Kerstin Schroth (DE)
Lina Dahlgren (SE) – Pernille Møller Taasinge (DK)
Jarkko Partanen (FI) – Sunniva Teine (NO)


Tanzmesse 2014, 2016, 2018 og 2020

Jens Christian var som en del af sit arbejde i Projektcentret i Dansehallerne på vegne af Statens Kunstfondvære operatør på den danske del af deres internationale satsning på dans på Internationale Tanzmesse NRW, som er en lukket fagmesse for dans og koreografi i Düsseldorf i Tyskland i henholdsvis 2014, 2016 og 2018. Det var meningen, at han via sit arbejde på Performing Arts Platform igen skulle have været operatør i 2020, men Tanzmesse blev aflyst på grund af coronavirus.

Her er link til side med billeder fra de forskellige år på messen i Düsseldorf.

Danish Dance Performances

Som en del af promoveringen af dansk dans over for udlandet, er der blevet produceret et præsentationskatalog med koreografer og kompagnier – ligeledes på vegne af Statens Kunstfond. Da Tanzmesse blev aflyst i 2020 blev kataloget ikke trykt – men det findes her i en online version:

Her er link til kataloget, der blev produceret i 2020 – men ikke trykt.


Her er link til kataloget, der blev produceret og trykt i 2018 – og omdelt til alle interesserede.

Kataloget har hvert år været designet og produceret af Studio Claus Due, der også har stået for design af banner til standen.