Tanzmesse

Tanzmesse afholdes næste gang 28. – 31. august 2024, og JC Copenhagen og Jens Christian Jensen er igen af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst udpeget til at være projektleder og operatør på Kunstfondens statsning på dans.
Læs her mere om Tanzmesse 2024, og hvordan man kan deltage.

Tanzmesse 2022

JC Copenhagen og Jens Christian Jensen stod for den danske stand på Tanzmesse , der fandt sted 31. august – 3. september 2022. Det er en lukket fagmesse for dans og koreografi, der foregår hvert andet år i Düsseldorf i Tyskland. Tanzmesse fungerer som markedsplads, netværks- og festivalplatform, hvor dansekompagnier, agenturer og nationale repræsentationer er til stede, og stedet bliver besøgt af festivalarrangører, opkøbere og andre profesessionelle inden for feltet. Disse møder skaber grobund for nye netværk og samarbejder samt salg af forestillinger.

De danske deltagere var kompagnier, selvproducerende koreografer samt producenter, der havde søgt Statens Kunstfond om deltagelse.

   
 
 

Præsentationskatalog
Kunstfonden er også afsender på et præsentationskatalog med danske koreografer og kompagnier for at promovere dansk dans over for udlandet. Katalogen blev omdelt på Tanzmesse i Düsseldorf og blev det også under CINARS i Montreal i Canada i november 2022. Kataloget er designet af Studio Claus Due. Her er link til kataloget.

Præsentationskataloget Danish Dance Performances 2022

Statens Kunstfonds promovering af dansk scenekunst i udlandet.
Projektstøtteudvalget for Scenekunst ønsker at udvikle og fremme dansk dans gemmen møder med internationale dansemiljør, herunder:

  • At eksponere professionel dansk samtidsdans, koreografisk arbejde og performance
  • At styrke etableringen af netværk mellem danske institutioner og skabende kunstnere og internationale scener, partnere, institutioner og andre relevante parter inden for miljøet
  • At øge kendskabet til dansk dans, koreografisk arbejde og performance internationalt
  • At styrke international erfaring og udsyn for dansk dans, koreografisk arbejde og performance

Du kan her læse om alle de aktiviteter, Projektstøtteudvalget for Scenekunst har besluttet for eksponering af dansk scenekunst i udlandet. 

Læs mere om Tanzmesse på deres egen hjemmeside her.

Tanzmesse 2014, 2016, 2018 og 2020

Jens Christian var som en del af sit arbejde i Projektcentret i Dansehallerne på vegne af Statens Kunstfondvære operatør på den danske del af deres internationale satsning på dans på Tanzmesse i Düsseldorf i Tyskland i henholdsvis 2014, 2016 og 2018. Det var meningen, at han via sit arbejde på Performing Arts Platform igen skulle have været operatør i 2020, men Tanzmesse blev aflyst på grund af coronavirus.


Her er billeder fra Statens Kunstfonds stand på Tanzmesse 2018

Her er billeder fra Statens Kunstfonds stand på Tanzmesse i 2016

Billeder fra Statens Kunstfonds stand på Tanzmesse 2014

Standen på Tanzmesse har alle tre år været designet af Studio Claus Due

Tanzmesse 2012

I 2012 var det Statens Kunstfond, der selv stod for arbejdet med at være vært på standen, og det var Mads Nyholm Hovmand og Ann Berit Sourial, der stod for planlægningen. Jens Christian Jensen deltog som medarbejder fra Projektcentret i Dansens Hus sammen med Hanne Svejstrup på standen.